perjantai 14. tammikuuta 2011

Hedelmätäytekakku

Tässä vihdoinkin aiemmassa postauksessa mainitsemani hedelmätäytekakku, jonka tein siis viime viikonloppuna Ruusu-kakun lisäksi. Hieman viiveellä kirjoittelen, koska on kiireinen työviikko takana. Noh, parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan :) En ole koskaan aiemmin tehnyt tällaista perinteistä hedelmäpäällysteistä kakkua, jonka vuoksi halusin sitä testata. Lisäksi tein kyseisen kakun myös siltä varalta, että kaikki eivät niin tykkää makeasta sokerimassalla päällystetystä kakusta. Kakku onnistui mukavasti ja maistui raikkaan hedelmäiseltä, juuri niin kuin pitikin :)


Kakun pohjan tein neljän munan kääretorttulevystä. Täytteenä oli mango-persikkavaahtoa. Kakun päälle laitoin persikan, kiivin, säilykekirsikan, viinirypäleiden ja mandariinin paloja, joiden pinnalle tein hyytelösokerista kiilteen. Lopuksi viimeistelin kakun reunapursotuksilla Flora vispistä vatkatulla kermavaahdolla, jossa oli mukana vaniljakreemijauhetta tukevoittamassa lopputulosta. Kermavaahtokiehkuroiden päälle ripottelin mantelirouhetta.

Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl venhäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi varovasti nostellen munasokerivaahdon sekaan. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Kumoa sokeroidun voipaperin päälle, irrota leivinpaperi ja jäähdytä.

Kostutus:
maitoa (+ vaniljasokeria)

Täyte:
2 ½ dl Flora vispiä
200 g maitorahkaa
2 prk mangososetta (Piltti tms)
1 -1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1 prk persikanpaloja valutettuna ja pilkottuna

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka, mangosose sekä sokerit. Kuumenna pieni tilkka vettä kattilassa kiehuvaksi, ota kattila pois liedeltä ja liota siihen liivatteet. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi persikanpalat.

Pursotukset:
2 prk Flora vispiä + vaniljakreemijauhetta 2 rkl



Ei kommentteja: