torstai 6. tammikuuta 2011

Pestopastaa ja jauhelihaa

Arkiruokien keksiminen on välillä haastavaa. Ideat ovat usein työpäivän jäljiltä vähissä ja tuntuu, että aina tulee tehtyä sitä yhtä ja samaa. Pastaruokia tulee tehtyä melkeinpä liiankin usein, koska ne ovat nopeita ja yksinkertaisia valmistaa. Iltaisin kun ei viitsisi uhrata montaa tuntia ruoan laittamiseen. Niin myös tällä viikolla sorruin tekemään pastaa. Löysin kuitenkin kaappien kätköistä pesto-purkin, jolla höystin keitetyn pastan ja sekoitin joukkoon paistettua jauhelihaa. Päälle hieman parmesan-juustoa ja valmista tuli! Niin yksinkertaista ja niin hyvää! Pesto on ehdottomasti yksi suosikki ruoka-aineistani, joka antaa melkein ruokaan kuin ruokaan kivan maun :)


Pestopastaa ja jauhelihaa:

500 g pastaa
vihreää pestoa oman maun mukaan
400 g jauhelihaa
1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria
parmesan-raastetta

Keitä pasta suolalla tai liemikuutiolla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken ajan öljyssä paistinpannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Hienonna valkosipuli. Lisää valkosipuli sekä suola ja pippuri jauhelihan joukkoon. Paista vielä hetken aikaa. Tarkista maku.

Lisää keitetyn ja valutetun pastan joukkoon pestoa oman maun mukaan. Lisää joukkoon jauheliha. Sekoita ja nosta lautaselle. Ripottele pinnalle parmesania ja nauti salaatin kera.



Ei kommentteja: