sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Vuokaleipää

Tällaista vuokaleipää kokeilin Lillin ohjeella. Jostain syystä leipä ei kohonnut aivan toivotulla tavalla, mutta maku oli siitä huolimatta kohdillaan. Leipä on todella vaivaton tehdä, koska se kohotetaan vain yhden kerran vuoassaan. Taikinasta tulee kaksi leipää.

  

Vuokaleipä 2 kpl:

1 pss (11 g) kuivahiivaa
2 rkl öljyä
5 dl vettä
2 tl suolaa
4 tl sokeria (tai 2 rkl siirappia)
2 dl vehnä- tai kauraleseitä
n. 12 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää pieneen määrään jauhoja suola, sokeri ja kuivahiiva. Sekoita puuhaarukalla vatkaten veteen. Lisää leseet ja loput jauhot hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi öljy. Jaa taikina kahteen 1,5 litran voideltuun pitkulaiseen vuokaan. Anna leipien kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Anna leipien olla vuoassaan muutaman minuutin ajan ennen kuin kumoat ne ritilälle. Jäähdytä leivät ennen viipalointia



Ei kommentteja: