sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Korvapuustit


Noin 35 kpl:

5 dl maitoa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia

Täyte:
100 g margariinia
n. 1 dl sokeria
kanelia

Voiteluun:
kananmuna

Koristeluun:
raesokeria

Sekoittele kädenlämpöiseen (voi olla hieman lämpimänpääkin) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa sekaan sulanut margariini, kun olet lisännyt suurimman osan jauhoista. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi ja kimmoisan pehmeäksi taikinaksi. Jätä kohoamaan liinalla peitettynä lämpimään paikkaan 40 minuutiksi.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapaloista suorakaiteen muotoiset levyt (30 cm x 60cm). Levitä yhden levyn päälle puolet margariinista ja sokerista. Ripottele pinnalle lopuksi haluamasi määrä kanelia. Kääri levy rullaksi ja leikkaa vinoja paloja. Nosta palojen kapeampi puoli ylöspäin ja paina peukaloilla pullan päältä taikina pohjaan asti. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 

Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista korvapuustit uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat väriltään kauniin ruskeita.



Ei kommentteja: