keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Lohipiirakka


Tämä ohje on Kinuskikissan uudesta kirjasta poimittu. Lohipiirakka on erinomainen tarjottava vaikkapa illanistujaisiin ja toimii myös maukkaana herkkuna kahvipöydässä vastapainona makeille leivonnaisille.

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1 ps (n. 100g) perunasosejauhetta (itse käytin perunahiutaleita)
150 g voita tai margariinia
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

1 sipuli
10 cm:n pala purjoa
200g kylmäsavulohisiivuja
tilliä
2 munaa
2 1/2 dl ruokakermaa
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl valkopippuria

Nypi pehmennyt voi kuivien aineiden kanssa sekaisin. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasainen massa. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli ja purjo, ja kuullota niitä öljytilkassa pannulla hetken aikaa. Paloittele lohi sekä silppua tilli.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.


Ei kommentteja: