torstai 28. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen ananas-banaanikakku



Pääsiäisen kunniaksi ajattelin leipoa jotain raikasta ja kirpeää. Näin ollen kokeiluvuorossa oli tällä kertaa  juustokakkutyyppinen ananas-banaanikakku. Maku oli oikein raikas ja koostumus mukavan pehmeä. Nam nam!

Ja kiitoksia Teijalle ihanasta pääsiäiskukasta! ;)

Kakun resepti menee suurin piirtein näin:

Pohja:
n. 4 dl cashew-pähkinöitä
n. 1 dl kookoshiutaleita
2 rkl sulatettua kookosöljyä (eli EI siis kaupan kylmähyllyn munkinpaistorasvaa!)
2 rkl hunajaa
1/2 tl vaniljaa
loraus sitruunanmehua

Jauha cashew-pähkinät tehosekoittimessa jauhoksi. Sekoita pähkinäjauho kulhossa kookosöljyn, hunajan, vaniljan ja sitruunamehun kanssa tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele taikina tasaisesti pohjan päälle. Nosta pakastimeen hetkeksi jähmettymään.

Täyte:
3 banaania
1/3 tuoretta ananasta
1/2 tlk kookosmaitoa
1/2 tl vaniljaa
1 1/2 dl sulatettua kookosöljyä
ripaus himalajansuolaa

Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi pehmeäksi massaksi. Levitä pohjan päälle ja nosta pakastimeen vähintään 30 minuutiksi hyytymään. Koristele kookoshiutaleilla ennen tarjoilua.



2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

tätä vois kokeilla!
http://maijaleipoo.blogspot.fi/

Silja kirjoitti...

Kannattaa kokeilla, se on tosi herkullista :)