lauantai 10. elokuuta 2013

Lauantai-illan herkkupöytä: Täytetyt kesäkurpitsat, focacciaa ja suklaa-fondant


Tänään sattui löytymään jääkaapista yksi keltainen, äidin kasvimaalta poimittu kesäkurpitsa. Ideaksi syntyi tehdä täytettyä kesäkurpitsaa samantyyppisellä ohjeella kuin aiemmin tehdyt paprikat. Täytin samalla myös neljä punaista paprikaa, jotka lojuivat jääkaapin vetolaatikossa käyttöä vailla.

Lisukkeeksi tein rucolasta ja muista herkuista salaattia sekä poikaystävälle ei-niin-terveellistä focaccia-leipää sekä suklaa-fondantia. Itse en käytä lainkaan vehnäjauhoja (enkä juuri muitakaan viljoja) ihan vain siitä yksinkertaisesta syystä, että niitä syötyäni en ole voinut kovin hyvin. Ylesfiilis ja vatsa ovat olleet selkeästi paremmassa kunnossa, kun olen jättänyt viljat ja myös maitotuotteet pois ruokavaliosta, ja korvannut ne jollain muulla esim. vihanneksilla, marjoilla, pähkinöillä jne. Nämä ovat tietty jokaisen henkilökohtaisia valintoja, mutta ainakin mun kohdalla ko. ruokavalio on toiminut hyvin :) 

Tässä tämän illan kuvasatoa. 




Täytetyt kesäkurpitsat


Täytetyt paprikat


Oliivi-focacciaa (ohje: Pastanjauhantaa)


Vihersalaattia


 Suklaa-fondant (ohje: Fazer)




Ei kommentteja: