sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Piparminttu-mulperisuklaa

 


Eilisistä kokkailuista uupumaan jäi suussasulava piparminttu-mulperisuklaan ohje. Ehkä yksi herkullisimmista raakasuklaista, joita olen koskaan tehnyt. Todella maukasta. Eikä aikaakaan tuhraantunut kuin kymmenisen minuuttia itse tekovaiheeseen. Piparminttuöljy antaa suklaalle kivan pikku lisäsäväyksen. Raaka-ainelista näyttää pitkältä, mutta itseltäni sattui tällä kertaa kyseiset ainekset löytymään kaapin pohjalta. Ja jos sinulta jää joku näistä puuttumaan, niin soveltaminenhan on aina sallittua ;)




Piparminttu-mulperi raakasuklaa:

4 dl kaakaovoita
1 rkl kookosöljyä
1 dl lucumaa
1 rkl macaa
1 rkl soijalesitiiniä
1 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl kaakaonibsejä
2 rkl agavesiirappia (tai juoksevaa luomuhunajaa)
ripaus laatusuolaa (itse laitoin himalajansuolaa)
0,5-1 dl mulpereita
1 dl mantelirouhetta
2 tippaa Japol-piparminttuöljyä

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset. Kaada seos jääpalamuotteihin tai karkkivuokiin tms. Nosta pakastimeen noin 30 minuutiksi. Nautiskele vaikka hyvän kahvin kera.

Ps. Ohje löytyy nyt myös uudesta osoitteesta http://www.lily.fi/blogit/siljan-reseptivihko. (14.9.2013)






2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Säilyykö nämä huoneenlämmössä? Ja kun aineksia ei löydy kaapista valmiina niin osaatko sanoa tuleeko näiden tekeminen minkä hintaiseksi? Ja löytyyköhän aineksia ihan isoista marketeista? :)

Silja kirjoitti...

Säilytys jääkaapissa. Tuotteita ei välttämättä löydy isoista marketeista, mutta erikoiskaupoista kuten Ruohonjuuresta, Lifesta tai nettikaupoista löytyy. Hintaa en ole laskenut, mutta hinnat näkyvät ylläolevien tuotteiden linkistä CocoVin sivuilta.