keskiviikko 1. elokuuta 2012

Mansikka-valkosuklaakakku


Pohja:

200 g Domino-keksejä
75 g voita

Täyte:

5 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
130g valkosuklaata
(sokeria maun mukaan)
6 liivatelehteä

Kiille:

500 g pakastemansikoita (sulatettuna ja survottuna)
sokeria maun mukaan
4 liivatelehteä

Vuoraa irtopohjavuon pohja (halk. n 24 cm) leivinpaperilla, jotta kakku on helpompi siirtää tarjoilualustalle. Murskaa keksit hienoksi jauheeksi ja sekoita voisulan kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoittele tuorejuusto ja ranskankerma joukkoon. Sulata valkosuklaa mikrossa tai lämminvesihauteessa välillä sekoittaen. Lisää suklaa täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä pieni tilkka maitoa tai vettä ja sulata pehmenneet liivatteet nesteeseen. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria oman maun mukaan. Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Valmista kiille lopuksi, kun kakku on jo hyytynyt. Laita liivatteet kylmään veteen. Survo sulaneet mansikat ja makeuta sokerilla. Lämmitä pieni määrä mansikkasurvosta kattilassa kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita liivateseos mansikkasurvokseen ja levitä varovasti kakun päälle. Nosta vielä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Irroita ennen tarjoilua irtopohjavuon reuna ja nosta kakku tarjoilulautaselle. Koristele esim. ananaskirsikoilla ja valkosuklaalla.


Ei kommentteja: