sunnuntai 12. elokuuta 2012

Mustikkapiirakka


Todella herkullinen ja pehmeä mustikkapiirakka syntyi viikonloppuna, tällä kertaa gluteenittomana versiona. Pohjaan käytin 1 dl kaurahiutaleita, jotka antoivat mukavasti mehevyyttä piirakkaan.

Pohja:
1 1/2-2 dl juokseva margariini
1/2 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
n. 2 1/2-3 dl gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
(tilkka maitoa)

Täyte:
5-6 dl tuoreitamustikoita
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria

Sekoita seokeri ja juokseva margariini. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää margariini-sokeriseokseen. Lisää tarvittaessa tilkka maitoa jos taikina on liian jähmeää. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada pohjan päälle mustikat. Sekoita kermaviili, munat ja sokeri tasaiseksi ja kaada seos mutikoiden päälle. pohjalle Paista 200-asteessa noin 40 minuuttia.

5 kommenttia:

PuuVilla kirjoitti...

Näyttää houkuttavalta. Pitääpä kokeilla!

Piparipulla kirjoitti...

Nam! Mustikkapiirakka on varmasti yksi meidän suosikeistamme :)

Hyvää viikonloppua!

Silja kirjoitti...

Hyvää viikonloppua! :)

Päivi kirjoitti...

Hei, tätä täytyy kokeilla ja juuri gluteenittomana.Pojallani todettiin keliakia ja siksi tulee nyt etsittyä gluteenittomia herkkuja.

Silja kirjoitti...

Kannattaa kokeilla, ohje on suhteellisen yksinkertainen. Gluteenittomia ohjeita löytyy onneksi tänä päivänä paljon, joten keliaakikoillekin löytyy runsaasti kivoja ruokia :)