lauantai 9. kesäkuuta 2012

Macaronit


Tällä kertaa kokeilussa olivat Macaron-leivokset. Lopputulos oli yllättävänkin onnistunut, koska virheiden mahdollisuus ko. leivonnaisia tehdessä on kohtalaisen suuri. Kenties siis ensikertalaisen tuuria :) Mitään kohtuuttoman vaikeita eivät nämä suinkaan ole, mutta pientä tarkkuutta ne toki leipojaltaan vaativat. Vinkkejä tekemiseen sain muutamista blogeista, joista löytyy todella hyviä ohjeita sekä täytevaihtoehtoja kuvien kera:


Macaronit

100 g mantelijauhetta
110 g kananmunan valkuaista (noin 4 kpl)
200 g tomusokeria
4 rkl sokeria
pinkkiä elintarvikeväriä
Täyte:
Sitruunatahnaa eli Lemon Curdia (löytyy isoimpien kauppojen hillo-osastolta)

Sekoita keskenään tomusokeri sekä mantelijauhe. Siivilöi jauhe kertaalleen, ettei siihen jää paakkuja.
Laita pursotuspussiin valmiiksi iso pyöreä tylla. Laita pussi korkeaan astiaan ja käännä pussin reunoja, jotta se on helpompi täyttää.

Erottele valkuaiset keltuaisista. Itse punnitsin elintarvikevaa`alla valkuaisten määrän, kuten myös mantelijauheen selä tomusokerin.

Vatkaa valkuaisia, kunnes ne saavat kuohkeutta ja alkavat vaahtoutua. Lisää sitten sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa hetken aikaa reippaalla teholla. Lisää tässä vaiheessa elintarvikeväri joukkoon. Vatkaa kunnes vaahto on notkeaa ja kiiltävää. Vältä vatkaamasta vaahtoa liian kovaksi, mutta liian löysää vaahtoa on myös syytä välttää.

Sekoita manteli-tomusokeriseos reippain ottein nuolijalla valkuaisvaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja sileäksi. Taikinan pintaan ei saisi jäädä "huppuja", vaan pinta tulisi olla sileä.

Laita taikina pursotinpussiin. Pursota leivinpaperilla vuoratulle pellille halkaisijaltaan noin 2-3 cm  kokoisia palloja. Kopauta lopuksi peltiä pari kertaa pöytää vasten, jotta pallot tasoittuvat ja anna niiden sen jälkeen kuivua noin 30 min - 1 tunnin ajan.

Varmista sormella pintakuivuus. Niihin pitäisi muodostua ohut kuori, jolloin ne ovat valmiita uuniin laitettavaksi. Paista uunin keskitasolla 150 asteessa 10 minuuttia. Jäähdytä ja täytä oman makusi mukaan. Itse käytin Lemon Curdia, joka on tavallista hilloa tai marmeladia jämäkämpää. Kovin vetisiä täytteitä ei suositella käytettäväksi. Säilytä valmiit Macaronit jääkaapissa.1 kommentti:

EtsiResepti kirjoitti...

Hei!

Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

Ystävällisin terveisin,

Ann-Sofi
Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no