sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Suklaa-mustaherukkamoussekakku

Alkuperäinen ohje tähän herkulliseen kakkuun löytyy Jauhot Suussa -blogista. Itse tein ohjeen kaksinkertaisena, joten kakusta riitti isommallekin porukalle.


Suklainen Brownie-pohja:

100g tummaa suklaata
85g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
0,85 dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa ja voi kattilassa. Kaada sula suklaa-voiseos sokerin päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää kananmunat yksitellen seokseen koko ajan reippaasti vatkaten. Sekoita joukkoon lopuksi jauhot. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 22 cm). Paista uunissa 185 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä. Vuoraa reunat leivinpaperisuikaleilla tai muovisilla kakkureunuksilla (itse käytin piirtoheitinkalvoa) ja valmista seuraavaksi täyte.

Mustaherukkamousse:

300g mustaherukoita (käytin itsetehtyä mustaherukkahilloa ja arvioin sokerin määrän näppituntumalla)
3 liivatetta
1dl tomusokeria
3 dl kermaa

Paseeraa marja metallisiivilän läpi. Mausta melba tomusokerilla oman makusi mukaan. Kuumenna 2 rkl melbaa ja sulata kylmässä vedessä lionneet liivatteet joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana melban joukkoon koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää vaahto melban joukkoon varovaisesti nuolijalla nostellen. Kaada täyte suklaapohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään (tai jos on kiire saada kakku valmiiksi niin pakastimeen)

Kiille:

1,5 dl mustaherukkamehutiivistettä
2 liivatetta

Kuumenna pieni tilkka mehua ja sulata siihen kylmässä vedessä pehmenneet liivatteet. Sekoita liivateseos muun mehun joukkoon ja kaada varovaisesti hyytyneen moussetäytteen päälle. Nosta kakku pakkaseen niin, että kiille jähmettyy. Ota kakku ajoissa huoneenlämpöön sulamaan ennen tarjoilua ja poista reunakalvot. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.


Ei kommentteja: