tiistai 23. huhtikuuta 2013

Pähkinäiset proteiinikupposet




Ajatuksena tällä kertaa oli tehdä proteiinipatukoita, joita voisi sitten kätevästi napata välipalaksi. Laiskana ihmisenä en alkanut vääntämään aivan perinteisiä patukoita vaan annostelinkin taikinan muffinivuokiin, mikä osoittautuikin käsittelyn kannalta ihan käteväksi ratkaisuksi: sormet pysyvät suhteellisen puhtaina ja murut eivät leviä joka paikkaan. Nämä sopivat hyvin myös vaikkapa kahvipöytään, todella herkullisia! :)


Ainekset:

1 dl kookoshiutaleita
2 dl proteiinijauhetta (itse käytin Sun Warrior Blend vaniljaa)
2 rkl chia-siemeniä
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 dl taateleita
1 dl kuivattuja karpaloita
ripaus suolaa (esim. himalajansuolaa)
iso kourallinen pähkinöitä (esim. manteli-, saksanpähkinä-, hasselpähkinä-, cashewpähkinä -sekoitus)
vettä

päälle:
sulaa raakasuklaata (tai sulatettua tummaa suklaata)
pähkinöitä




Paloittele taatelit, karpalot sekä pähkinät. Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Taikinan voi varmasti tehdä myös tehosekoittimessa, mutta itse sekoitin ainekset ihan vain käsin, koska oma blenderini ei olisi jaksanut pyörittää massaa. Lisää taikinan sekaan vähitellen vettä niin, että saat siitä kiinteää. Annostele taikina muffinivuokiin ja nosta pakastimeen hetkeksi.

Valmista pieni annos raakasuklaata ja valuta sitä kupposten päälle. Koristele vielä pähkinöillä. Laita pakastimeen jähmettymään n. 20 minuutiksi. Säilytä jääkaapissa.






Ei kommentteja: