lauantai 11. joulukuuta 2010

Kinkku-juustosarvet

Kinkku-juustosarvet tein oikeastaan samalla ohjeella kuin juustosarvet. Halusin täytteestä vähän tuhdimpaa, joten juuston lisäksi sujautin sekaan kinkkusuikaleita. Sarvet ovat erinomaisia esimerkiksi keiton lisukkeena.


noin 12 kpl

Taikina:
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
noin 2 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
2-3 rkl öljyä

Täyte:
2 dl kinkkusuikaleita
1 dl raastettua juustoa (Emmental, Mozzarella tms)
basilikaa, oreganoa sekä muita yrttejä oman maun mukaan


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, sekä suurin osa jauhoista. Lisää öljy ja alusta taikina käsin vaivaten. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinasta pehmeä kiineä pallo. Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa palloiksi. Kaulitse pallot jauhotetulla alustalla pyöreäksi levyksi ja jaa taikinapyörällä kuuteen sektoriin. Ripottele levyille kinkkusuikaleet, juustoraaste sekä yrtit. Kääri palat rullalle leveästä reunasta aloittaen. Nosta pellille ja muotoile sarviksi. Anna kohota hetken ajan. Voitele pinta maidolla. Paista uunissa 225 asteessa noin 13-15 minuuttia.



Ei kommentteja: