Passionhedelmä-rahkakakku
Pohja (sopii keliaakikoille tai vaikkapa karppaajille ;)
3 munaa
1 dl makeutusainetta
ripaus suolaa
50 g mantelijauhoa
Täyte
2 prk sitruunarahkaa
2 rkl sokeria (tai oman maun mukaan)
3 dl kermaa
6 kpl passionhedelmää
1 limen mehu
Aloita vaahdottamalla munat ja makeutusaine. Vaahto jää melko löysäksi. Lisää mantelijauhot ja suola vähitellen joukkoon kevyesti nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuon tai voidellun kakkuvuoan pohjalle. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Jäähdytä hyvin.
Jatka sitten täytteen valmistuksella. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sitruunarahka. Laita kattilaan 1 limen mehu sekä 6 passionhedelmän
hedelmäliha ja anna seoksen lämmetä. Purista pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja lisää ne
lämmenneeseen passionhedelmä-limeseokseen. Anna niiden sulaa. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kerma-rahkaseokseen. Sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää sokeria halutessasi.
Kaada täyte hyvin jäähdytetyn kakkupohjan päälle irtopohjavuokaan. Levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli.
Irroita irtopohjavuon reunukset ja nosta kakku tarjoilualustalle. Koristele rouhitulla valkosuklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti