lauantai 12. toukokuuta 2012

Ranskanpastillikakku


Pohja

6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

2 liivatelehteä
tilkka maitoa
2 prk Flora vispiä
2 prk maustettua rahkaa  (esim. lime-valkosuklaa)
100-150g suklaata souhittuna (esim. Pätkis tai Geisha)
1 prk Lime Curdia (tai mieleistäsi hilloa)

Kostutukseen

vaniljasokerilla maustettua maitoa

Koristeluun

2 prk Flora vispiä
3 tl sokeria
2 rkl sokerikreemijauhetta

ranskanpastilleja


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi munasokerivaahtoon varovasti nostellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 min. Jäähdytä.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Rouhi suklaa pieniksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita joukkoon rahka sekä suklaarouhe. Laita kattilaan pari ruokalusikallista maitoa ja lämmitä. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatteet kattilassa maidon kanssa. Lisää liivateseos ohuena nauhana muun täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.


Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Nosta tarjoilulautaselle ensimmäinen levy. Voit laittaa pohjan ympärille  irtopohjavuoan reunat, joka helpottaa täytteen pysymistä paremmin kasassa hyytymisen ajan. Kostuta pohja maidolla. Levitä päälle kerros Lime Curdia tai hilloa. Kaada sitten päälle puolet täytteestä ja levitä tasaiseksi. Nosta toinen pohjalevy päälle, kostuta ja levitä täytteet. Nosta lopuksi viimeinen pohjalevy ja muista kostuttaa myös sitä. Laita kakku jääkaappiin maustumaan mieluiten useiksi tunneiksi tai seuraavaan päivään.

Vaahdota koristelua varten kerma ja vatkaa joukkoon sokeri ja sokerikreemijauhe, joka jämäköittää kerman (saman asian toki ajaa esim. pieni määrä maitorahkaa). Jos et käytä sokerikreemijauhetta, voit hieman lisätä sokerin määrää kermavaahdossa. Levitä kermavaahto tasaisesti kakun päälle. Koristele lopuksi ranskanpastilleilla.


Ei kommentteja: