lauantai 23. kesäkuuta 2012

Täytekakku kulhossa


Yksi nopea ja helppo tapa valmistaa täytekakku on leipoa se kulhoon. Lopputulos ei tietenkään ole yhtä kaunis kuin perinteinen täytekakku, mutta makuhan se on pääasia :) Tämän kakun tein viikko sitten "vasemmalla kädellä" hutaisten melkoisella kiirellä, ja pelkäsin että kiireen huomaa myös kakkua syödessä. Hämmästyinkin aika lailla kun jälkeen päin sain kommentteja, että kakku oli maultaan yksi parhaimmista koskaan tekemistäni! :)

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:
vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte:
vadelmahilloa
4 dl vispikermaa (tai kuohukermaa)
sokeria maun mukaan

Koristelu.
tuoreita kauden marjoja

Valmista pohja vatkaamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munasokerivaahtoon varovasti nostellen. Levitä vaahto leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 6-8 minuuttia. Kumoa samantien sokeroidun voipaperin päälle ja irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä hyvin.


Vatkaa sitten kerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla. Aloita sitten kakun kokoaminen. Laita suuren kulhon pohjalle pala kakkupohjaa ja kostuta sitä vaniljamaidolla. Levitä päälle hilloa sekä kermavaahtoa. Jatka latomalla kulhoon vuorotellen pohjaa ja vuorotellen täytettä. Muista kostuttaa pohja joka välissä. Lisää lopuksi viimeinen kerros kermavaahtoa ja viimeistele kakku marjoilla. Laita kakku jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.



2 kommenttia:

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Ompa hyvä idea! Makuhan se todellakin pääasia on, mutta ompa kivan näköinenkin! :)

Silja kirjoitti...

Kiitoksia! :)