lauantai 24. elokuuta 2013

Omenainen rommirusinakakku


Yksi mainio vaihtoehto syksyn omppusadon tuhoamiseen on leipoa omenoilla höystetty rommirusinakakku. Alkuperäinen ohje tähän laktoosittomaan ja gluteenittomaan kakkuun löytyy HS:n ruoka-sivuilta, kiitokset Sofialle bongauksesta! :) Itse tosin muuntelin reseptiä jonkin verran, osittain siitä syystä, ettei kaupasta sattunut löytymään keltaisia rusinoita. Mutta oivallisen makuinen lopputulos siitä kuitenkin syntyi, ja erityisen hyvin se toimi vaniljakastikkeen kera.

Omenainen rommirusinakakku (gluteeniton, laktoositon):

1 dl rusinoita
1 dl rommia
4 hapanta omenaa
1 kanelitanko
tilkka vettä
3 kananmunaa
2 dl palmusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl sulaa kookosöljyä
250g mantelijahoa
1/2 sitruunan mehu ja kuori

Tarjoiluun: vaniljakastiketta (tee vaikka itse :)

Kiehauta rommi ja rusinat pienessä kattilassa ja anna porista miedolla lämmöllä, kunnes rommi on imeytynyt rusinoihin. Kuori ja paloittele omenat. Laita ne avaraan kattilaan kanelitangon kanssa. Kiehauta omenat ja hauduta hetken ajan niin, että omenat hieman pehmenevät.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon sula kookosöljy sekä mantelijauho. Pese sitruuna, ja raasta puolikkaan sitruunan kuori taikinan joukkoon. Sekoita mukaan sitten puolikkaan sitruunan mehu. Lisää lopuksi taikinaan rommirusinaseos sekä omenat (ei kanelitankoa).

Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm). Paista uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.

Anna kakun vetäytyä vuoassa ennen kuin irrotat reunukset. Itse tein kakun jo edellisenä päivänä ja säilytin yön yli jääkaapissa. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.






Ei kommentteja: