sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Gluteeniton rahkapiirakka


Sunnuntain kunniaksi innostuin leipomaan rahkapiirakkaa gluteenittomasta pullataikinasta. Piirakkaan ujutin myös ananaksen paloja tuomaan hedelmäistä lisämakua. 0,5 litran pullataikinasta jäi isosta pellillisestä huolimatta melko paljon yli, joten ylijäämästä taikinasta muovailin sitten vielä muutaman pikkupullan, joihin laitoin täytteeksi omenahilloa.

Gluteeniton pullataikina:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl psylliumia
1 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kardemumma
1 muna
100 g margariinia
n. 1 1/2 l vaaleita gluteenittomia jauhoja

Täyte:

2 purkkia maitorahkaa
1 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
3 munaa
1-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Ananaksen paloja (tai persikkaa, mandariinia, viinirypäleitä, marjoja jne)

Voiteluun:
1 muna

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva sekä psyllium. Anna psylliumin turvota hetki. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää osa jauhoista hyvin vaivaten. Vaivaa joukkoon pehmeä margariini sekä loput jauhot. Älä kohota taikinaa vaan leivo siitä samantien piirakka sekä pullat. Kaulitse taikinasta levy pellille leivinpaperin päälle. Tee sitten taikinasta kierteet piirakan reunoille sekä leivo pikkupullat lopusta taikinasta. Anna piirakan ja pullien kohota pellin päällä lämpimässä noin puoli tuntia.

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Leikkaa ananaksia tarvittaessa pienemmäksi. Asettele ananakset piirakan pohjalle ja kaada rahkatäyte päälle. Voitele piirakan reunat munalla. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 45 min. Pikkupullat voit lopuksi paistaa 200 asteessa 10-15 min.



Ei kommentteja: