lauantai 16. maaliskuuta 2013

Banaani-suklaapiiras kookosvaahdolla



Pohja:

2 dl pekaanipähkinöitä
2 dl saksanpähkinöitä
3 dl taateleita
ripaus suolaa
1/2 tl vaniljajauhetta

Täyte:

2-3 banaania
2 rkl cashew-pähkinävoita
2 rkl sulatettua kookosöljyä
2 rkl agave/vaahterasiirappia
2 rkl mantelimaitoa tai kookosmaitoa
ripaus suolaa
1 tl vaniljajauhetta
2 rkl raakakaakaojauhetta

Kookosvaahto:

1 tlk kookosmaitoa (laita yön yli jääkappiin jähmettymään)
1 vaniljatangon simenet
steviaa maun mukaan
ripaus kanelia

Jauha pähkinät ja taatelit tehosekoittimessa tasaiseksi. Mausta ripauksella suolaa ja vaniljaa. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.

Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja surauta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Levitä piirakkapohjan päälle tasaisesti. Nosta pakstimeen hyytymään.

Tee lopuksi kookosvaahto. Kuori kookosmaitotölkin pinnalta kiinteä ja rasvainen maitoseos kulhoon. Mausta vaniljalla, kanelilla ja stevialla ja vatkaa vaahdoksi. Levitä vaahto piirakan päälle ja viimeistele koristelemalla pinta vaikkapa pähkinöillä. Laita piirakka muutamaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään ennen tarjoilua.


PS. Jos haluat helpommin seurata blogin tapahtumia, niin löydät sen myös nykyisin Facebookista :)



Ei kommentteja: