Syksy on juuresten sesonkiaikaa, ja sen merkeissä päätinkin kokeilla jo pitkään suunnitteluasteella ollutta punajuurikakkua. Kakku sai kriittiseltä ja asiantuntevalta raadilta hyväksynnän, joten voinen suositella reseptiä muidenkin kokeiltavaksi :)
Kakku:
2 punajuurta
4 kananmunaa
3 dl fariinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
100 g tummaa suklaata
1 dl hasselpähkinärouhetta
2 dl juoksevaa margariinia
Kuorrutus:
100 g margariinia
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g kevyt tuorejuustoa
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja raasta punajuuret. Sulata suklaa lämminvesihauteessa. Vatkaa huoneenlämpöiset munat sekä fariinisokeri vaahdoksi. Sekoittele joukkoon hienoksi raastetut punajuuret, margariini, sulanut suklaa sekä jauhoseos.
2. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm). Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 35 min. Voit paistamisen loppuvaiheessa suojata kakun pinnan foliolla, jotta se ei palaisi. Jäähdytä kakku.
3. Valmista kuorrute vatkaamalla pehmeä margariini sekä tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto sekä vaniljasokeri. Jos kuorrute on liian kiinteää, voit lisätä siihen pari teelusikallista kiehuvaa vettä. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele pinta suklaalastuilla.Tarjoa kahvin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti