maanantai 27. syyskuuta 2010

Ruusupuu-kakku




Tämän kakun tein ystävälleni synttärikakuksi.  Sain vapaat kädet koristelun suhteen, joten päätin kokeilla ruusujen tekemistä sokerimassasta. Se olikin yllättävän vaikeaa, joten harjoittelemisen varaa vielä jäi.. :) Myös päällinen sekä lehdet ovat sokerimassaa. Ruskea varsi on kaakaojauheella värjättyä marsipaania. Kakun täytteenä on mustikkahilloa sekä valkosuklaatäytettä. Pohjana on sokerikakkupohja:


Kakkupohja:

5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Ota esille 2 samankokoista juomalasia. Mittaa toiseen 5 kananmunaa ja toiseen saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon ja mittaa tyhjentämääsi lasiin vehnäjauhot sekä perunajauhot. Vehnäjauhoja tulee noin 3/4 jauhojen määrästä. Mittaa jauhojen päälle vielä leivinjauhe ja sekoita. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot munasokerivaahtoon varovasti nuolijalla käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija n. 24-26 cm). Paista 175 asteessa noin 40 min. Kumoa pohja ja anna jäähtyä.

Ennen kakun täyttämistä, muista kostutus noin 2 1/2-3 dl tämän kokoiseen kakkuun.



Valkosuklaatäyte:

4 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
150 g sulatettua valkosuklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto sekä liedellä vesihauteessa sulatettu valkosuklaa. Levitä pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.



Ei kommentteja: