torstai 23. syyskuuta 2010

Jauheliha-kaalikeitto


Kaalikeitto on helppoa ja maukasta syysruokaa. Jos keittoon haluaa saada hieman erilaista makua, voi naudan jauhelihan sijaan kokeilla esimerkiksi lampaan jauhelihaa. Keittoon voi porkkanan ohella laittaa myös muita juureksia, kuten lanttua, selleriä tai perunaa, jolloin keitosta tulee vielä ruokaisampaa.

400g jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
kokonaisia mustapippureita
2 l vettä
2 lihaliemikuutiota
3-5 laakerinlehteä
1 kg keräkaalia
3-5 porkkanaa
persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi porkkana ja suikaloi kaali. Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla ja kuullota sipulit. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se. Mausta suolalla, rouhitulla mustapippurilla ja paprikalla. Kuumenna vesi ja liemikuutiot suuressa kattilassa. Lisää joukkoon myös kokonaiset mustapippurit sekä laakerinlehdet. Lisää kattilaan porkkanaviipaleet, kaalisuikaleet sekä jauheliha. Keitä puolisen tuntia miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Koristele tuoreella persiljalla.


Ei kommentteja: