perjantai 24. syyskuuta 2010

Jauhelihahyrrät


Tämän suolapalan ohjeen bongasin Hellapoliisilta. Tein jauhelihahyrrät tyttöjen illanistujaisiin, ja hyvin taisivat kaikille maistua. Jauheliha on monella tuttu ja turvallinen maku, ja sen vuoksi usein varma valinta. Ohjeesta voi pienillä muutoksilla tehdä myös esimerkiksi kinkkuhyrriä.


n. 15 kpl

600 g pakastevoitaikinalevy
400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 punainen paprika
2 valkosipulia
paprikajauhetta
oreganoa
basilikaa
mustapippurirouhetta
suolaa
70 g tomaattipyreetä
150 g smetanaa
150 g juustoraastetta

Ota voitaikinalevy ajoissa sulamaan. Aloita täytteen valmistamisesta. Hienonna sipuli ja valkosipulit sekä paloittele paprika. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää jauhelihan joukkoon sipulisilppu, valkosipuli ja paprika. Kypsennä seosta niin, että sipulit ja paprikat pehmenevät hieman. Mausta seos. Lisää tomaattipyree sekä smetana, lämmitä seosta. Sekoita joukkoon lopuksi juustoraaste. Tarkista maku ja anna jäähtyä.

Kauli sulanutta voitaikinalevyä hieman ohuemmaksi. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri se tiukalle rullalle. Nipistä saumakohta tiiviisti kiinni. Leikkaa sahalaitaveitsellä viipaleiksi ja asettele pellille leivinpaperille. Voit halutessasi käyttää myös leivosvuokia, jolloin rullat pysyvät siistimmin kasassa. Voitele rullat munalla ja paista 225 asteessa noin 15 min.


Ei kommentteja: