perjantai 24. syyskuuta 2010

Sydänkakku



Tämä kakku on poikaystäväni synttärikakku. Kakku on tehty ns. "kiertämistekniikalla" eli kääretorttulevystä on leikattu siivuja, jotka on rullattu toinen toisensa jälkeen tiiviiksi spiraaliksi. Näin ollen kakun täyteraidat ovat siis pystysuunnassa, kun tavallisesti ne ovat vaakatasossa. Tämä saattaa olla monelle hauska yllätys kakkua leikatessa. Ohjeessa olen soveltanut Kinuskikissan kääretorttupohjan ohjetta. Päällinen on vihreää marsipaania. Kakun täytteenä on vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Sydänkoriste on tummasta suklaasta muotoiltu.


Kääretorttupohja:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot sekä leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vähän kerrassaan munavaahtotaikinaan varovasti nuolijalla tai puukauhalla taikinaa nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 6-8 min. Voit tarkistaa pohjan kypsyyden ohuella cocktailtikulla pistämällä sen keskelle levyä. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä. Kumoa pohja sokeroidun voipaperin päälle ja irrota leivinpaperi samantien. Anna pohjan jäähtyä rauhassa.


Täyte:

vadelmahilloa
kuohukermaa
vaniljasokeria
(maitorahkaa)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Täytteestä saat kevyemmän sekoittamalla kermavaahdon sekaan maitorahkaa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle vadelmahillo sekä kermavaahto.

Kakun kokoaminen:

Leikkaa kääretorttulevystä neljä samanlevyistä kaistaletta. Aloita rullaamalla yksi kaistale tiukalle rullalle. Aseta rulla pystyyn kakkualustan päälle. Nosta sitten toinen kakkukaistale ja kierrä se tiiviisti ensimmäisen rullan ympärille. Jatka samalla tavalla spiraalimaisesti "kiertäen" kahden viimeisen kakkukaistaleen kanssa.Tasoita lopuksi epätasaisuudet kakun päältä pois veitsellä leikaten.

Marsipaanikuorrutus:
n. 500-600 g vihreää marsipaania

Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla n. 2,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Käytä reilusti tomusokeria, koska muuten marsipaani takertuu alustaan kiinni. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja painele tiiviisti kiinni. Leikkaa alaosan ylimääräinen marsipaani siististi pois. Ripottele kakun pinnalle tomusokeria.



Ei kommentteja: