maanantai 20. joulukuuta 2010

Ahvenanmaan pannukakku

Tämä pannukakkuohje on yksi lemppareistani. Tavallinen pannukakku käy välillä tylsäksi, joten vaihtelun vuoksi on kiva tehdä jotain erilaista. Viime aikoina olen tykästynyt erityisesti kardemumman makuun ja laitan sitä nykyään melkeinpä kaikkiin mahdollisiin leivonnaisiin :) Niin myös tähän herkkuun, johon se alkuperäisen ohjeen mukaan kuuluukin. Kardemumman lisäksi pannukakkuun tulee mannapuuroa (tai riisipuuroa), joka antaa mukavaa lisäpehmeyttä ja -makua helppotekoiseen jälkiruokaleivonnaiseen.


Ohje:

2 rklvoita tai margariinia
4 kananmunaa
5 dlmaitoa
3 dlriisi- tai mannapuuroa
0,5 tlsuolaa
2 rklsokeria
1 rklkardemummaa
2 dlvehnäjauhoja

Keitä manna- tai riisipuuro ohjeen mukaisesti. Voitele lasivuoka tai pellille levitetty leivinpaperi. Vatkaa munat kevyesti, lisää muut ainekset ja kaada seos pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa hillon sekä kermavaahdon kera.

Ei kommentteja: