noin 12 kpl
Taikina:
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
noin 2 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
2-3 rkl öljyä
Täyte:
2 dl kinkkusuikaleita
1 dl raastettua juustoa (Emmental, Mozzarella tms)
basilikaa, oreganoa sekä muita yrttejä oman maun mukaan
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, sekä suurin osa jauhoista. Lisää öljy ja alusta taikina käsin vaivaten. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinasta pehmeä kiineä pallo. Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa palloiksi. Kaulitse pallot jauhotetulla alustalla pyöreäksi levyksi ja jaa taikinapyörällä kuuteen sektoriin. Ripottele levyille kinkkusuikaleet, juustoraaste sekä yrtit. Kääri palat rullalle leveästä reunasta aloittaen. Nosta pellille ja muotoile sarviksi. Anna kohota hetken ajan. Voitele pinta maidolla. Paista uunissa 225 asteessa noin 13-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti