Ohje:
500 g voitaikinaa
300 g jauhelihaa
2 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2-1 tl suolaa
1 1/2 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 prk (yrttimaustettua) ranskankermaa
Voiteluun:
1 kananmuna
Sulata voitaikina huoneenlämmössä. Keitä kananmunat ja hienonna ne. Keitä myös riisi. Hienonna sipuli ja kuullota hetken ajan öljytilkassa paistinpannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja kypsennä.
Sekoita erillisessä kulhossa munat, riisi sekä jauheliha-sipulisekoitus. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi sekä mausteet. Sekoita joukkoon vielä ranskankerma ja tarkista maku.
Kaulitse voitaikinasta jauhotetulla alustalla tai leivinpaperin päällä ohut levy. Levitä täyte toiselle puoliskolle. Käännä toinen reuna taikinasta päälle ja nipistä reunat yhteen. Voit tarvittaessa kostuttaa niitä hieman vedellä, jolloin ne muurautuvat helpommin umpeen. Voitele pinta munalle ja pistele haarukalla reikiä pintaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti