tiistai 20. elokuuta 2013

Raakapuuro x 2

         
Hirssi-raakapuuro

Raakapuuro on todella herkullista ja täyttävää aamupalaa sekä melko vaivatonta tehdä. Ideana koko hommassa on kypsentämisen sijaan liottaa ainesosat yön yli vedessä ja aamulla viimeistellä puuro tehosekoittimella. Makeutta voi lisätä oman maun mukaan vaikkapa hunajalla, kuivahedelmillä, marjoilla tai tuorehedelmillä. Liottaminen on ruoansulatukselle ihanteellista, koska tällöin siemenissä ja pähkinöissä olevat entsyyminestäjät huuhtoutuvat pois ja ainekset ovat helpommin elimistön käytettävissä. Liotuksesta hyvä kirjoitus löytyy mm. Quinoaa-blogista.

Tällä kertaa tein kaksi eri puuroa: hirssipuuron ja siemenpuuron. Molemmat oikein maistuvia :)

Hirssipuuro:
1 dl hirssiä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
4 dl vettä
1 banaani
1 dl mustaherukoita (tai jotain muita marjoja)

Laita hirssi ja auringonkukansiemenet vesikulhoon likoamaan yön yli. 

Aamulla:  Kaada liotusvesi pois ja soseuta tasaiseksi blenderissä. Lisää joukkoon banaani ja mustaherukoita. Jos haluat puurosta löysempää, jätä liotusvettä hieman joukkoon tai kaada tilkka mantelimaitoa.


Siemenpuuro:
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl pellavansiemeniä
2 rkl auringonkukansiemeniä
4 dl vettä
1-2 dl mustaherukoita (tai muita marjoja)
1 rkl lucumaa
2 rkl chia-siemeniä
(tarvittaessa makeutuksena hunajaa tms)

Laita kaikki muut siemenet chia-siemeniä lukuun ottamatta likoamaan yön yli.

Aamulla: Kaada liotusvesi pois. Sekoita siemenet blenderissä mustaherukoiden kanssa tasaiseksi. Lisää halutessasi makeutukseksi lucumaa ja vaikkapa hunajaa. Kaada puuro lautaselle ja sekoita joukkoon chia-siemenet. Anna puuron tekeytyä vielä noin 10 minuutin ajan.Siemen-raakapuuro
Ei kommentteja: