sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Napostelusuklaata





Nämä suklaat tein tarjottavaksi eilisiltaiseen lätkän kisastudioon. Se, mitä muuta illalla tarjoiltiin, selviää täältä. Ajatuksena oli laittaa tarjolle vähän jotain ravitsevampaa kuin kulhollinen perunalastuja, ja näin ollen sainkin pikaisen idean pyöräyttää raakasuklaat aineksista, joita kaapista sattui käteen tarttumaan. Kriittinen maisteluraati arvio maun todella herkulliseksi, ja seuraavaksi sainkin vastata tukulliseen kysymyksiä, miten ihmeessä olin ne valmistanut, Noh tässä tulee ohje noin pääpiirteissään:


1 dl kaakaovoita
1 dl kookosöljyä
4 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl proteiinijauhetta
2 tl psylliumia (sitomaan nestettä)
1 rkl macaa
1 rkl lucumaa
1 rkl intiaanisokeria
ripaus vaniljaa
ripaus himalajansuolaa
parapähkinöitä (tai ihan mitä itse haluat)

Lähes kaikki tuotteet löytyvät CocoVin-sivuilta.


Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Mittaa muut ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Rouhi parapähkinät hieman pienemmiksi ja ripottele niitä esim. silikonisten jääpalamuottien pohjalle. Kaada suklaamassa päälle. Nosta muotit pakastimeen jähmettymään.

Nosta tarjolle. Varaudu että ne katoavat nopeasti parempiin suihin :)





Ei kommentteja: