maanantai 8. marraskuuta 2010

Banaani-vadelmavaahto

Tämän marjaisan jäkiruoan tekaisin, koska minulla sattui olemaan yksi ylikypsä banaani, josta täytyi päästä eroon. Jääkaapista löytyi banaanin kaveriksi vadelmia, joiden makuyhdistelmä osottautuikin varsin kivaksi. Ihan vain hämäyksen vuoksi ripottelin valmiin jäkiruoan pinnalle mustikoita :) Resepti on sovellettu Kotilieden Suuren keittokirjan kevyt puolukkavaahto -ohjeesta.



4 annosta:

1 banaani
150g pakastevadelmia
1/2 dl sokeria
2-3 munan valkuaista

Soseuta banaani ja sulaneet vadelmat sauvasekoittimella. Erottele valkuaiset erilliseen kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti nostellen banaani-vadelmasoseen joukkoon. Tarjoa saman tien jälkiruoaksi tai välipalaksi. Voit myös annostella vaahdon valmiiksi jäkiruokamaljoihin ja laittaa hetkeksi pakastimeen ennen tarjoilua.



Ei kommentteja: