lauantai 6. marraskuuta 2010

Raikas broileri-hunajamelonisalaatti

Broileri-hunajamelonisalaatti on yksi lempisalaateistani, joten sitä tulee tehtyä melko usein. Yleensä teen salaatin hunajamarinoiduista tai maustamattomista broilerin fileesuikaleista, mutta tällä kerralla käytin uunissa paistettuja kanankoipia. Salaattiin sopii erityisen hyvin sitruunalla, currylla sekä hunajalla maustettu jogurttikastike.



Salaatti:

1 ruukku jääsalaattia
1 punainen paprika
1 prk ananaspaloja
1/2 kurkku
1/2 hunajameloni
2 kypsää broilerin koipea (tai 400g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita)
suolapähkinöitä (tai pistaasipähkinöitä)

Jogurttikastike:

2 dl maustamatonta jogurttia
1-2 tl currya
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 sitruunan mehu
suolaa, pippuria


Paloittele kypsät broilerin koivet. Pilko paprika, kurkku sekä hunajameloni. Revi jääsalaatti pieniksi paloiksi ja laita tarjoiluvatiin. Lisää muut salaattiainekset ja kääntele paljain käsin sekaisin. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä. Valmista jogurttikastike sekoittamalla ainekset keskenään, jonka jälkeen laita se jääkaappiin pariksi tunniksi maustumaan. Tarjoa salaatti esimerkiksi yrttipatongin kera.



Ei kommentteja: