perjantai 19. marraskuuta 2010

Juustoinen kinkkupasta

Ruoka, joka vie takuuvarmasti nälän, on pasta. Pastaa tulee itselle tehtyä kohtalaisen harvoin, mutta treeneistä vatsa kurnien saapuvalle poikaystävälle se sopii mitä parhaiten. Tällä kertaa tein hyvinkin tuhtia pastaa kinkusta sekä Mozzarella-juustosta. Juustoksi sopisi paremmin Parmesan, mutta sitä minulla ei juuri sattunut löytymään. Mozzarellan maku toimi pastassa hyvin, mutta sen rakenne ei ollut ehkä paras mahdollinen: juusto takertui melko voimakkaasti pastaan. Mutta makuhan on pääasia, eikös vain? :)


Ainekset:

500 g Penne-pastaa
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
300 g kinkkusuikaleita
2 valkosipulinkynttä
4 munankeltuaista
2 dl ruokakermaa
150 g Parmesan-raastetta (itse käytin Mozzarellaa)
1/2 tl sokeria
suolaa, mustapippuria

Keitä pasta kattilassa suolalla tai liemikuutiolla maustetussa vedessä. Hienonna sipuli ja kuullota se oliviiöljyssä paistinpannulla. Lisää kinkkusuikaleet, sokeri, suolaa ja mustapippuria. Paista hetken aikaa.

Erottele keltuaiset kulhoon ja lisää joukkoon kerma sekä juustoraaste. Sekoittele joukkoon hienonnettu valkosipuli ja mustapippuria.

Valuta kypsä pasta (al dente) ja lisää kattilaan kinkku-sipuliseos. Sekoita huolellisesti joukkoon myös kerma-juustoseos ja tarjoile saman tien esimerkiksi salaatin kera.

Ohje sovellettu Reseptitaivas.comin Pasta Carbonara-ohjeesta.



Ei kommentteja: