perjantai 5. marraskuuta 2010

Suklaakakku

Tätä kakkua voisi sanoa perinteiseksi suklaakakuksi. Alun perin ajatuksenani oli kokeilla virallista Sacher-kakkua, mutta päädyin kuitenkin tekemään tällaisen oman kyhäelmän. Pohja on tehty Kinuskikissan Mehevän suklaakakkupohjan mukaan. Pohja on nimensä mukaan tavalliseen sokerikakkupohjaan verrattuna hyvin täyteläinen, mikä sopii mielestäni hyvin suklaiseen kakkuun. Pohjan voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi, jolloin se ehtii vetäytyä kasaan ja on helpommin seuraavana päivänä leikattavissa. Täytteeksi laitoin omppuhilloa sekä valkosuklaalla maustettua kermavaahtoa.



Pohja:
150 g margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
3 dl kädenlämpöistä maitoa

Kostutukseen:
n. 1 1/4 dl maitoa

Täyte:
2,5 dl  Flora vispiä
50 g valkosuklaata

100 g omenahilloa

Kuorrutus:
100 g omenahilloa
suklaakuorrutus:
1 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata

Koristelu:
hasselpähkinärouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita taikinaan suurin osa jauhoista. Lisää sitten maitoa ja loput jauhot vuorotellen pienissä erissä. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 50-60 min. Anna seistä vuoassa noin 15 min ennen kumoamista.

Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Vaahdota kerma ja sekoita siihen sulatettu valkosuklaa. Kostuta kakkupohja ja levitä päälle omenahilloa sekä koko kermavaahto-suklaatäyte. Laita päälle toinen pohjalevy. Kostuta pohja ja levitä omenahillo päälle.

Kiehauta kuohukerma sekä paloitellut suklaat kattilassa. Kun seos on tasaista ja hieman jäähtynyttä, kaada se kakun päälle ja levitä suunnilleen tasaiseksi. Koristele pähkinärouheella.

Ei kommentteja: