perjantai 12. marraskuuta 2010

Pähkinä-maitosuklaafudge

Tänään päädyin kokeilemaan Kinuskikissan fudge-ohjetta. Aiemmin olen tehnyt vain muutamia kertoja kotitekoisia makeisia, joten minulla oli pienet ennakkoepäilykset lopputuloksen suhteen. Onneksi fudget kuitenkin onnistuivat kommelluksitta, ja lopputulos todellakin vei kielen mennessään :) Onnistumisen kannalta ehkä tärkeintä on riittävän pitkä keittoaika, joka itselläni oli lähes tunnin. Liian lyhyt aika ei riitä seoksen sakenemiseen, jolloin fudge ei jähmety kunnolla.



Pähkinä-maitosuklaafudge

3 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
3 rkl hunajaa
50 g voita
200 g maitosuklaata
1 1/2 dl pähkinärouhetta (hasselpähkinä, manteli tms)

Rouhi maitosuklaa. Laita kuohukerma ja sokeri kattilaan ja kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Lisää sitten hunaja ja voi. Keittele hiljalleen välillä sekoittaen kunnes seos sakenee. Kun seos alkaa olla riittävän sakeaa, lisää joukkoon rouhittu maitosuklaa ja pähkinärouhe. Vatkaa seosta pari minuuttia vatkaimella. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 x 20 cm) ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa jähmettynyt massa sopiviksi annospaloiksi. Säilytä viileässä. Fudget ovat oiva joululahjaidea vaikkapa ystäville ja tuttaville annettavaksi :)



Ei kommentteja: