tiistai 30. huhtikuuta 2013

Gazpacho á la Silja






1/2 kg kypsiä tomaatteja
2 isoa sipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 punainen paprika (itse en laittanut allergian vuoksi)
1/2-1 punaista mietoa chiliä (jätin pois)
n. 15 cm pala kurkkua
1 valkosipulinkynsi
3 dl vettä
3 rkl sitruunanmehua
1 1/2 rkl oliiviöljyä
3/4 tl suolaa
mustapippuria


Huuhtele tomaatit. Keitä kattilassa vettä kiehuvaksi ja laita tomaatit muutamaksi sekunniksi veteen. Poista sitten pehmenneet kuoret ja kannat.

Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä.

Viipaloi kurkku (sekä paprika ja chili). Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi sosekeitoksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa lisää suolaa ja pippuria. Laita keitto jääkaappiin ja anna makujen tasaantua ennen tarjoilua. Tarjoa kylmänä vaikkapa leipäviipaleen kera.




Ei kommentteja: