sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Mustikkainen hirssipuuro



Tänään kaapin pohjalta löytyi hirssisuurimoita, joista ajattelin keittää mustikalla höystettyä puuroa. Koemaistajana toimi tuttuun tapaan oma poikaystävä :) Puuro sai paljon kehuja, varsinkin kanelin ja kookosmaidon kombo toimi lisukkeena loistavasti.



Mustikkainen hirssipuuro

1 dl hirssiä
3 dl vettä
suolaa
2 dl pakastemustikoita
1 rkl chia-siemeniä
kanelia
(tarvittaessa lisämakeutusta esim. stevialla)

lisukkeeksi:
kookosmaitoa, mantelimaitoa, riisimaitoa tms

Huuhtele hirssi aluksi huolellisesti vedessä. Kiehauta vesi ja kaada huuhdeltu hirssi kattilaan. Lisää ripaus suolaa. Keitä 25 minuuttia. Lisää keittämisen loppuvaiheessa jäiset mustikat ja sekoita joukkoon niin että ne sulavat. Sekoittele joukkoon vielä chia-siemenet. Kaada puuro tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle kanelia. Tarjoile esim. kookosmaidon kera.



Ei kommentteja: