Vappuaattona on kiva syödä vähän muutakin kuin jauhelihaa pakastevihanneksilla höystettynä, joten meillä menu oli tänään tällainen:
Alkuun:
Pääruoaksi:
Jälkiruoaksi:
Kokonaisuus oli tosi herkullinen, vaikka parannettavan varaa jäi vielä joidenkin juttujen osalta ensi kertaan. Gazpachoa eli kylmää tomaattikeittoa tuli syötyä viime kesän Barcelonan reissulla useaan otteeseen ja täytyy sanoa, että oli kyllä todella maistuvaa! Tästä inspiroituneena ajattelin kokeilla sitä myös kotikeittiössäni. Omassa keitoksessani maistui tosin himpun verran liikaa valkosipuli ja koostumus olisi voinut olla pehmeämpi.
Parsa ja serranokinkku osoittautui loistavaksi makupariksi, ihan liian hyvää! Ja ohje oli kaikessa yksinkertaisuudessaan todella mainio. Kannattaa kokeilla! Lisukkeena aioli ja uppomuna toimi kokonaisuudessa oikein kivasti.
Jälkkäriksi oli tarkoituksella kevyttä sorbettia, tällä kertaa mansikasta ja mangosta. Tosi raikkaan makuista.
Oikein hauskaa vappua kaikille! :)
Gazpacho á la Silja
Parsaa ja serranokinkkua
Mansikka-mangosorbetti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti