sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kesäkurpitsalasagne



Tämä ruoka on todella herkkua ja kohtuullisen vaivaton valmistaa. Tein reilun annoksen, josta riittää isollekin määrälle syöjiä. Mainio lisuke jauhelihakastikkeeseen oli äidiltä saamani kuivatut suppikset, jotka toimivat jauhelihan kanssa järjettömän hyvin! Kiitos siis ahkeralle äipälle joka jaksaa aina poimia sieniä (ja marjoja) varastot täyteen :) Toki varmasti myös muut sienet antavat ruokaan kivan lisäsäväyksen. Lisäksi jos mahdollista, kannattaa käyttää tuoreita yrttejä, joissa on ihan eri maku kuin kuivatuissa yrteissä.


Iso paistovuoallinen:

3-4 kesäkurpitsaa
hienoa merisuolaa

kastike:
1 rkl oliiviöljyä tai kookosöljyä
800g jauhelihaa
2 isoa sipulia
3 valkosipulin kynttä
sieniä (itse laitoin 2 isoa kourallista kuivattuja suppilovahveroita)
2 tlk tomaattimurskaa
mustapippuria
suolaa
yrttejä (laitoin timjamia ja tuoretta basilikaa)
1/2 pötkö vuohenjuustoa



Viipaloi kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi. Levitä kesäkurpitsat leivinpaperin päälle pellille ja ripottele päälle suolaa. Nosta pelti uuniin 15 minuutiksi noin 200 asteeseen. Kuivaa talouspaperilla. Toista sama työvaihe, kunnes kaikki kesäkurpitsasiivut on "itketetty". Tämä on tärkeää, koska muuten lasagnesta tulee todella löysää.

Kuullota sipulit ja sienet kevyesti oliiviöljyssä tai kookosöljyssä pannulla ja lisää joukkoon jauheliha. Paahda jauheliha ruskeaksi.  Lisää sitten tomaattimurska ja mustapippuria sekä suolaa. Hauduta kastiketta hetken ajan. Lisää lopuksi haluamasi yrttimausteet, kuten timjami ja tuorebasilika.

Nostele uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita ja jauhelihakastiketta. Ripottele päällimmäiseksi pinnalle vuohenjuustopaloja. Kypsennä uunissa n. 200 asteessa 40 minuuttia.



Ei kommentteja: