Kaalilaatikko:
1 1/2 dl puuroriisiä | |
1/2 tl suolaa | |
4 dl vettä | |
1 kpl sipulia | |
1 kg keräkaalia | |
400 g jauhelihaa | |
1 tl suolaa | |
mustapippuria | |
1 tl meiramia | |
1 rkl öljyä | |
1 rkl siirappia | |
4 dl lihalientä |
Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin. Kuori ja hienonna sipuli, suikaloi kaali. Paista jauheliha ja sipuli paistinpannulla kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.
Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla.
Tarjoa puolukoiden ja vihersalaatin kera.
Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla.
Tarjoa puolukoiden ja vihersalaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti