lauantai 1. tammikuuta 2011

Paahdetut kasvikset

Uuden vuoden ateriaan kuuluneiden Paahdettujen kasvisten ohje on mielestäni mainio, joten lisään ohjeen tähän. Ohje on Kotilieden Suuresta Keittokirjasta poimittu.

Paahdetut kasvikset:

3 porkkanaa
1 palsternakka
puolikas selleri
(3 juuripersiljaa)
1 bataatti tai 3 uuniperunaa (Rosamunda)
pieni lanttu
3-4 sipulia tai punasipulia
2 kokonaista valkosipulia (eli siis paljon valkosipulinkynsiä)
2-3 puna-, kelta- tai raitajuurta
1-2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 tl paprikajauhetta
timjamia
1 dl ruokaöljyä

Kuori ja lohko kasvikset laakeaan uunivuokaan. Jätä valkosipulit kokonaisiksi, poista vain päällimmäiset kuoret. Sekoita mausteet ja ripottele kasvisten pinnalle. Pirskota öljy vuokaan. Paahda juureksia 175-asteisessa uunissa noin 1 h 30 min.



Ei kommentteja: