tiistai 11. tammikuuta 2011

Ruusukakku



Viikonloppuna pääsin yhteen lempipuuhaani - kakkuja vääntämään. On mielettömän hauskaa päästä suunnittelemaan ja kokeilemaan erilaisia juttuja ja tekniikoita koristelujen ja täytteiden suhteen. Tällä kertaa tein kaksi kakkua poikaystäväni pikkuveljen armeija-ajan loppumisen kunniaksi. Toiveena oli muun muassa vadelmaista makua, jota laitoinkin tähän sokerimassalla kuorrutettuun ruusukakkuun. Alun perin toivottiin vain yhtä kakkua, mutta kun vauhtiin pääsin, niin tekaisinpa samalla kaksi :) Toinen kakuista oli perinteisempi hedelmäinen kermakakku (laitan kuvat tuota pikaa).

Halusin harjoitella sokerimassa-ruusujen tekoa, jonka vuoksi kakun lopputulos oli melkoisen tyttömäinen. Se ei kuitenkaan pahasti tainnut haitata, koska makua kehuttiin mainioksi. Ja sehän se loppupeleissä ratkaisee :) Kakun pohja on 5 munan sokerikakkupohja. Täytteeksi laitoin mansikkahilloa, 2,5 dl Flora vispiä, 200 g maitorahkaa sekä 2-3 dl vadelmia. Täytteeseen vatkasin kerman vaahdoksi, johon sekoitin rahkan ja vadelmat. Kakun pohjalle laitoin aina kerroksen hilloa ja perään vadelma-rahkaseosta. Päällinen on violetin ja valkoisen sokerimassan sekoitusta. Sokerimassan alla on sokerikreemi estämässä kakun hikoilua. Ruusut ovat myös sokerimassaa. Lopputuloksen viimeistelin helmiäisspraylla sekä muutamalla sokerihelmellä.









Ei kommentteja: