Valkosuklaa-vadelmapalojen ohje on sovellettu Marien ohjeesta.
Valkosuklaa-vadelmapalat (pellillinen):
4 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria2 dl kermaa
100 g maitorahkaa
1,25 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
2 dl vadelmia
Päälle 200 g valkosuklaata ja strösseleitä
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa kerma ja maitorahka tasaiseksi. Lisää jauhot, kerma-maitorahkaseos sekä rasva munavaahdon joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää vadelmat taikinaan kevyesti sekoitellen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 20. tarkista kypsyys ja paista vielä hetki, mikä piirakka ei ole vielä täysin kypsä. Jäähdytä piirakka.
Sulata valkosuklaa mikrossa puoliteholla välillä lusikalla sekoitellen tai lämminvesihauteessa kattilassa. Levitä sulanut suklaa jäähtyneen piirakan päälle ja ripottele pintaan strösseleitä. Nosta viileään jähmettymään. Leikkaa sopivan kokoisiksi annospaloiksi.
Eilisillan tarjoilupöytä sisälsi muun muassa valkosuklaa-vadelmapaloja, naposteluporkkanatikkuja, Taffelin Ranch -dippikastiketta, sipsejä, jauhelihamuffineita, viinirypäleitä, pähkinäsuklaata, browniesseja, yrttipatonkeja, suolapähkinöitä sekä karkkia.
3 kommenttia:
Tää onkin kiinnostava blogi :)
Piirakka kuulostaa todella maukkaalta!
Kiitos paljon :) Piirakka oli tosi herkullinen, suosittelen joskus kokeilemaan! Marjoina voi käyttää mitä mieleen juolahtaa.
Toimii myös maitosuklaalla ja laitoin kerman tilalle creme vanillaa, kun ei ollut kermaa kaapissa :)
Tosi hyviä on.
Lähetä kommentti