Murotaikinapohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 tlk maitorahkaa
1 kananmuna
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl rusinoita
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset ja levitä vuokaan pohjan päälle. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
2 kommenttia:
Rahka on ihanaa leivonnaisissa, nam. Ei ole tullut tehtyäkään tälläistä versiota. Nyttää hyvältä!
Totta, rahka on ihanan pehmeän makuista leivonnaisissa. Tämä ohje pisti sattumalta silmään vanhan köksänkirjan sivuilta, eli ensimmäistä kertaa itsekin tein sitä. Herkkua oli! :)
Lähetä kommentti