Mansikka-vadelmapullat:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
150-200 g voita
Täyte:
1 1/2 prk mansikkamarmeladia
Vaniljakreemi: 3 dl kylmää vettä + 1 dl vaniljakreemijauhetta
Voiteluun:
kananmuna
Pinnalle:
raesokeria
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon muna, sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa kädellä ja lisää pehmeä rasva. Jatka vaivaamista ja lisää loput jauhot. Vaivaa taikina hyvin ja jätä se lämpimään paikkaan kohoamaan.
Valmista vaniljakreemi vatkaamalla vaniljakreemijauhe kylmän veden kanssa noin 5 minuutin ajan puoliteholla. Jaa taikina kahteen osaan. Kaulitse palat suorakeiteen muotoisiksi levyiksi ja sivele pintaan marmeladikerros sekä vaniljakreemi. Pyöritä levyt rullaksi ja tee toisesta saksipitko leikkaamalla saksilla noin 1 cm:n välein ohuita suikaleita, jotka käännät vuorotellen puolelta toiselle. Leikkaa toinen rulla noin 3 cm:n paloihin ja nosta palat pellille, litistä niitä hieman. Anna pullien kohota. Ennen paistoa voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle vielä raesokeria. Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti