Porkkanasämpylät noin 20 kpl:
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl siirappia
1 1/2-2 tl suolaa
1 dl pellavansiemenrouhetta
2 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
n. 6-8 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl porkkanaraastetta
75 g leivontamargariinia
Pinnalle:
auringonkukansiemeniä
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja lisää siihen suola ja siirappi. Sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää siemenet ja hiutaleet sekä porkkanaraaste. Sekoita suurin osa jauhoista joukkoon aluksi puuhaarukalla sekoitellen ja lopuksi kädellä alustaen. Lisää pehmeä rasva ja tarvittaessa vielä jauhoja. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Kohota noin 30 minuuttia lämpimässä.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla ja pyörittele sämpylöiksi. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja kohota jälleen noin 30 minuuttia. Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti