lauantai 1. tammikuuta 2011

Karpalo-valkosuklaacookies

Karpalon ja valkosuklaan kombo vaikuttaa mielestäni kerrassaan loistavalta! Ihmettelenkin, miksi en ole sitä aiemmissa leivonnaisissani kokeillut. Tämä ohje pisti silmään Kotilieden Joulu -kirjassa. Karpalon ja valkosuklaan yhdistelmää kokeilin myös fudgen muodossa. Ohje on tulossa tuota pikaa :)



Noin 30 kpl:

125 g voita
1 dl sokeria
3/4 dl muscovadosokeria (laitoin fariinisokeria)
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl muromysliä tai kaurahiutaleita
100 g valkoista suklaata
100 g kuivattuja karpaloita (tai puolukoita)
3/4 dl mantelirouhetta

Sekoita sokerit pehmeän voin joukkoon ja lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet ja lisää muutamassa erässä taikinan joukkoon. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon. Lisää myös karpalot sekä mantelirouhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.

Pyörittele taikinasta palloja. Laita taikinapallot pellille leivinpaperille ja paina hieman litteämmäksi. Paista uunin ylätasossa 200 asteessa noin 10 minuuttia.



Ei kommentteja: