Suklaakakkupohja:
150 g margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
3 dl kädenlämpöistä maitoa
Kostutukseen:
n. 1 1/4 dl maitoa
Täyte:
Kinuskikastike: 3 dl kuohukermaa, 3 dl fariinisokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
Koristelu:
250 g vihreää marsipaania
ruusut valkoisen sokerimassan ja punaisen marsipaanin sekoitusta
valkoisia sokerihelmiä
Kermapursotukset:
2 dl kuohukermaa
2,5 dl Flora vispiä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Kakkupohja kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jolloin se ehtii tiivistyä ennen leikkaamista ja täyttämistä.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm). Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita taikinaan suurin osa jauhoista. Lisää sitten maitoa ja loput jauhot vuorotellen pienissä erissä. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 50-60 min. Anna seistä vuoassa noin 15 min ennen kumoamista.
Valmista kinuskikastike täytettä varten. Kiehauta kerma sekä fariinisokeri kattilassa koko ajan sekoitelllen. Keitä vielä parin minuutin ajan, ja nosta sitten kylmävesihauteeseen jäähtymään. Nosta jäähtynyt kattila jääkappiin ja anna jäähtyä vielä ainakin 2 tuntia. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää, jotta sen vaahdotus onnistuu.
Vaahdota vaniljakastike ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi ja sekoita vanilja-tuorejuustovaahtoon. Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen ja lisää ohuena nauhana täytteeseen.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aseta yksi pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta se pullasutia apuna käyttäen. Lisää täyte. Kokoa kakku samalla tavalla kerroksittain. Täyttämistä helpottaa kakun ympärille laitettava irtopohjavuoan reunus, jonka avulla täyte ei lähde valumaan. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin, mielellään yön yli.
Koristele kakku kaulitsemalla marsipaani ohueksi levyksi tomusokeroidulla alustalla. Nosta kakun päälle ja silitä tasaiseksi. Leikkaa ylimääräinen reunus pois. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkatessa vaniljakreemijauhe. Laita vaahto pursotuspussiin ja koristele reunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti