sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Tomaattikeitto

Kylminä pakkaspäivinä on kiva syödä jotain lämmintä ja pehmeää. Keitto lämmitää mukavasti, joten mieleni alkoi tehdä tomaattikeittoa. Melkein aina ostan kyseisen keiton kaupasta, koska en jostain syystä ole itse sitä viitsinyt valmistaa. Tällä kertaa halusin kuitenkin testata, miltä itsetehty keitto maistuu. Keitto onnistuikin mielestä varsin hyvin, ja siihen tuli pehmeä maku muun muassa Kolmen juuston Ruokakerman ansiosta. Ainoastaan koostumus olisi voinut olla kiinteämpää, koska nyt keitto jäi todella löysäksi. Ohje on napattu Pastanjauhantaa -blogista.


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 l kanalientä
2 purkkia yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 dl Kolmen juuston ruokakermaa
oreganoa
suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa

Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä. Lisää kanaliemi, tomaattimurska ja oregano ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 45 minuuttia, kunnes rakenne sakenee. Lisää lopuksi mausteet ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja koristele pinta tuoreella basilikalla.



Ei kommentteja: