torstai 4. marraskuuta 2010

Täyteläinen suklaakakku

Tämän suklaakakun tai oikeastaan piirakan tein työkavereilleni viikottaiseen kokoukseen, jonne toivomuksena oli saada jotain suklaista kahvileipää. Idean ohjeeseen nappasin Elämä makeaksi -blogista. Suklaakakun ohje miellytti minua erityisesti siksi, että se muistuttaa mutakakkua, jota en ole vielä aiemmin saanut aikaiseksi kokeilla.

Aivan alkuperäisessä ohjeessa en malttanut pysyä, vaan päädyin tekemään kakun irtopohjavuoan sijaan tavalliseen piirakkavuokaan käytännön syistä. Lisäksi jääkaapistani sattui löytymään vaniljanmakuista tuorejuustoa ja kermaa, joista tein kahviliköörillä höystetyn vaahdon suklaakakun pintaan. Herkun päälle ripottelin lopuksi vielä Marianne-rouhetta, josta on tullut yksi suosikkiaineksistani leipomuksissa. Kakun voi helposti tehdä myös gluteenittomana vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin vaaleisiin jauhoihin.


Pohja:

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanijasokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja (tai vaaleita gluteenittomia jauhoja)
200 g taloussuklaata
150 g voita

Kuorrute:

2 dl kuohukermaa
1 prk vaniljatuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kahvilikööriä

Koristeluun
esim. Marianne-rouhetta, hasselpähkinärouhetta tai suklaalastuja


Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti  käännellen pienissä erissä munasokerivaahdon joukkoon. Sulata suklaa sekä voi ja sekoita varovasti taikinaan. Voitele piirakkavuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 15-20. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi. Anna kakun jäähtyä.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoittele siihen vaniljatuorejuusto, vaniljasokeri sekä kahvilikööri. Kuorrute saa olla pehmeää, jotta se olisi helposti kakun päälle levitettävissä. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja koristele pinta.



Ei kommentteja: